sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

NSP Hitaasti liukeneva C-Vitamiini 1000 mg

Hitaasti liukeneva C-Vitamiini 1000 mg
Anna immuunijärjestelmälle koko päivän tarvittava teho C-vitamiinilla. 




Lyhyt kuvaus:
Kategoriat: Nature´s Sunshine, tuote: sisältää 120 tablettia,

Erittäin tehokas tiloissa kuten:
Niveltulehdus, munuaiskivet, syöpä, sydänsairaus, kaihi, kirurgia, kollageeni, makulan rappeutuminen, kudosten muodostuminen, glaukooma, hepatiitti, infektiot, miesten hedelmättömyys, regeneraatio, kylmä, vahvistaa immuunijärjestelmää, luonnon oma antihistamiini, C-vitamiini.

C-vitamiini elimistössä
C-vitamiinilla on elimistössä useita eri tehtäviä, joista monet liittyvät sen kykyyn pelkistää muita aineita (eli toimia antioksidanttina). Se edistää muun muassa kalsiumin ja ei-hemiraudan (kasviksista ja maitotuotteista saatavan raudan) imeytymistä, ehkäisee rasvahappojen sekä A- ja E-vitamiinin hapettumista, on välttämätön B12-vitamiinin ja foolihapon imeytymisessä, vaikuttaa steroidihormonien synteesiin ja sappisuolojen muodostumiseen kolesterolista ja ehkäisee nitrosoamiinien muodostusta. Kudokset tarvitsevat C-vitamiinia kollageenin muodostamiseen, josta riippuu muun muassa verisuonten, luiden, hampaiden ja kaikkien sidekudosten lujuus.

Askorbiinihapolla on havaittu myös suotuisia vaikutuksia syövän hoidossa.

Puutos aiheuttaa vakavana keripukkia, jota ei Suomessa enää yleensä esiinny. Lieviä puutosoireita esiintyy henkilöillä, jotka syövät liian vähän tai liian yksipuolisesti. Oireet ovat epäspesifisiä kuten haluttomuus, väsymys, heikkous, hengästyminen ja nivelkivut.

C-vitamiinin tarve ja saanti

Esimerkiksi sitrushedelmät ovat hyviä C-vitamiinin lähteitä.
Hyvin pienetkin määrät, jopa 10 mg C-vitamiinia päivittäin riittää estämään puutosoireet. Hyvän terveydentilan saavuttamiseksi suositellaan kuitenkin huomattavasti suurempia määriä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus onkin aikuisilla 75 mg/vrk ja lapsilla iästä riippuen 20–40 mg/vrk[5] Pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan suurin haitattomana pidettävä päiväsaannin määrä on 1 000 mg/vrk.
Suomalaisten keskimääräinen C-vitamiinin saanti on naisilla 118 mg/vrk ja miehillä 98 mg/vrk. Saanti on keskimäärin riittävää, mutta erityisesti osalla miehistä saanti voisi olla parempikin.

Camu Camu -hedelmä (Myrciaria dubia) on ylivoimaisesti C-vitamiinipitoisin ravintoaine, seuraavana tulevat ruusunmarja, paprika, nokkonen, tyrnimarja, mustaherukka sekä parsa- ja lehtikaali. Suomalaisten tärkeimpiä C-vitamiinin lähteitä ovat hedelmät, marjat ja kasvikset sekä peruna.

Lähteet: Nature´s Sunshine ja Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti