tiistai 30. huhtikuuta 2019

Touch of synergyn Omega 3, 120 kapselia

Touch of synergyn Omega 3, 120 kapselia



Lisäravinne: E-vitamiinilla kalaöljystä, Omega 3, 200 DHA, 400 EPA.

Omega-3-rasvahappoja
Omega-3-rasvahapot ovat uskomattoman tärkeitä.
Heillä on monia tehokkaita terveyshyötyjä kehollesi ja aivoillesi.
Itse asiassa harvoja ravinteita on tutkittu niin perusteellisesti kuin omega-3-rasvahappoja.
Tässä on 17 terveydellistä hyötyä omega-3-rasvahapoista, joita tiede tukee.


1. Omega-3: t voivat torjua masennusta ja ahdistusta
Masennus on yksi yleisimmistä mielenterveyshäiriöistä maailmassa.
Oireita ovat suru, letargia ja yleinen kiinnostuksen puute elämässä (1, 2).
Ahdistuneisuus, myös yleinen häiriö, on ominaista jatkuva huoli ja hermostuneisuus (3).
Mielenkiintoista on, että tutkimukset osoittavat, että omega-3: eja säännöllisesti kuluttavat ihmiset ovat vähemmän todennäköisesti masentuneita (4, 5).
Lisäksi, kun masennusta tai ahdistusta sairastavat ihmiset alkavat ottaa omega-3-lisäravinteita, niiden oireet paranevat (6, 7, 8).
Omega-3-rasvahappoja on kolme: ALA, EPA ja DHA. Näistä kolmesta EPA näyttää olevan paras taistelemaan masennusta vastaan (9).
Eräässä tutkimuksessa todettiin, että EPA oli yhtä tehokas masennusta vastaan kuin yleinen masennuslääke (10).
YHTEENVETOOmega-3-lisäravinteet voivat auttaa ehkäisemään ja hoitamaan masennusta ja ahdistusta. EPA näyttää olevan tehokkain taistelemaan masennusta vastaan.


2. Omega-3: t voivat parantaa silmien terveyttä
DHA, joka on omega-3-tyyppi, on silmän verkkokalvon tärkein rakenneosa (11).
Kun et saa riittävästi DHA: ta, voi ilmetä ongelmia (12, 13).
Mielenkiintoista on, että omega-3: n riittäminen liittyy makulan rappeutumisriskin vähenemiseen, joka on yksi maailman johtavista silmävaurioiden ja sokeuden syistä (14, 15).
YHTEENVETOA Omega-3-rasvahappo DHA on silmänne verkkokalvon tärkein rakenneosa. Se voi auttaa ehkäisemään makulan rappeutumista, joka voi aiheuttaa näön heikkenemistä ja sokeutta.


3. Omega-3: t voivat edistää aivojen terveyttä raskauden ja varhaisen elämän aikana
Omega-3: t ovat ratkaisevan tärkeitä aivojen kasvulle ja kehitykselle imeväisillä.
DHA muodostaa 40% aivojen monityydyttymättömistä rasvahapoista ja 60% silmän verkkokalvosta (12, 16).
Siksi ei ole yllätys, että DHA-väkevöidyllä kaavalla ruokitut lapset näkevät paremmin kuin lapset, joille on annettu kaava ilman sitä (17).
Oman omega-3: n saaminen raskauden aikana liittyy lukuisiin etuihin lapsellesi, mukaan lukien (18, 19, 20):
• Korkeampi älykkyys
• Parempi viestintä ja sosiaaliset taidot
• Vähemmän käyttäytymisongelmia
• Kehitysviiveen väheneminen
• ADHD: n, autismin ja aivohalvauksen väheneminen
YHTEENVETO Riittävän omega-3: n saaminen raskauden ja alkuvaiheen aikana on ratkaisevan tärkeää lapsesi kehityksen kannalta. Täydentäminen liittyy korkeampaan älykkyyteen ja useiden sairauksien pienempään riskiin.

4. Omega-3: t voivat parantaa sydänsairauksien riskitekijöitä
Sydänkohtaukset ja aivohalvaukset ovat maailman johtavia kuolinsyitä (21).
Vuosikymmeniä sitten tutkijat havaitsivat, että kalojen syömisyhteisöillä oli hyvin vähän näitä sairauksia. Tämä liittyi myöhemmin omega-3-kulutukseen (22, 23).
Sen jälkeen omega-3-rasvahapot on sidottu lukuisiin etuihin sydämen terveydelle (24).
Nämä edut-osoite:
• Triglyseridit: Omega-3: t voivat aiheuttaa merkittävän triglyseridien vähenemisen, yleensä 15–30% (25, 26, 27).
• Verenpaine: Omega-3: t voivat alentaa verenpainetasoa ihmisillä, joilla on korkea verenpaine (25, 28).
• ”Hyvä” HDL-kolesteroli: Omega-3: t voivat nostaa ”hyviä” HDL-kolesterolitasoja (29, 30, 31).
• Verihyytymät: Omega-3: t voivat pitää verihiutaleiden kasaantumisen yhteen. Tämä auttaa estämään haitallisten verihyytymien muodostumista (32, 33).
• Plakki: Pidä valtimoidesi sileä ja vaurioitumatta, omega-3: t estävät plakkia, joka voi rajoittaa ja kovettaa valtimoidasi (34, 35).
• Tulehdus: Omega-3: t vähentävät joidenkin kehon tulehdusreaktion aikana vapautuvien aineiden tuotantoa (36, 37, 38).
Joillekin ihmisille omega-3: t voivat myös alentaa “huonoa” LDL-kolesterolia. Todisteita on kuitenkin sekoitettu - jotkut tutkimukset osoittavat LDL: n lisääntymistä (39, 40).
Huolimatta näistä myönteisistä vaikutuksista sydänsairauksien riskitekijöihin, ei ole vakuuttavaa näyttöä siitä, että omega-3-lisäravinteet voivat estää sydänkohtauksia tai aivohalvauksia. Monissa tutkimuksissa ei ole hyötyä (41, 42).
YHTEENVETOOmega-3: t parantavat lukuisia sydänsairauksien riskitekijöitä. Omega-3-lisäravinteet eivät kuitenkaan näytä vähentävän sydänkohtausten tai aivohalvausten riskiä.


5. Omega-3: t voivat vähentää ADHD: n oireita lapsilla
Häiriöherkkyyshäiriö (ADHD) on käyttäytymishäiriö, jolle on tunnusomaista tarkkailu, hyperaktiivisuus ja impulsiivisuus (43).
Useissa tutkimuksissa on todettu, että ADHD-lapsilla on alhaisempi omega-3-rasvahappojen pitoisuus kuin niiden terveillä ikäryhmillä (44, 45).
Lisäksi lukuisissa tutkimuksissa todetaan, että omega-3-lisäravinteet voivat vähentää ADHD: n oireita.
Omega-3: t auttavat parantamaan huomaamattomuutta ja tehtävien suorittamista. Ne vähentävät myös hyperaktiivisuutta, impulsiivisuutta, levottomuutta ja aggressiota (46, 47, 48, 49).
Viime aikoina tutkijat havaitsivat, että kalaöljylisät olivat yksi ADHD: n lupaavimmista hoidoista (50).
YHTEENVETOOmega-3-lisäravinteet voivat vähentää ADHD-oireita lapsilla. Ne parantavat huomiota ja vähentävät hyperaktiivisuutta, impulsiivisuutta ja aggressiivisuutta.

6. Omega-3: t voivat vähentää metabolisen oireyhtymän oireita
Metabolinen oireyhtymä on joukko olosuhteita.
Se sisältää keskeisen lihavuuden, joka tunnetaan myös vatsa-rasvana, sekä korkea verenpaine, insuliiniresistenssi, korkeat triglyseridit ja alhaiset ”hyvät” HDL-kolesterolitasot.
Se on suuri kansanterveydellinen huolenaihe, koska se lisää riskiä monille muille sairauksille, mukaan lukien sydänsairaudet ja diabetes (51).
Omega-3-rasvahapot voivat parantaa insuliiniresistenssiä, tulehdusta ja sydänsairauksien riskitekijöitä metabolisessa oireyhtymässä (52, 53, 54).
YHTEENVETOOmega-3: eilla voi olla monia etuja metabolisen oireyhtymän sairastaville. Ne voivat vähentää insuliiniresistenssiä, torjua tulehdusta ja parantaa useita sydänsairauksien riskitekijöitä.


7. Omega-3: t voivat torjua tulehdusta
Tulehdus on luonnollinen vaste infektioille ja kehon vaurioille. Siksi se on elintärkeää terveydelle.
Kuitenkin tulehdus jatkuu joskus pitkään, jopa ilman infektiota tai vammaa. Tätä kutsutaan krooniseksi - tai pitkäaikaiseksi - tulehdukseksi.
Pitkäaikainen tulehdus voi edistää lähes jokaista kroonista länsimaista sairautta, mukaan lukien sydänsairaus ja syöpä (55, 56, 57).
Erityisesti omega-3-rasvahapot voivat vähentää tulehdukseen liittyvien molekyylien ja aineiden, kuten tulehduksellisten eikosanoidien ja sytokiinien, tuotantoa (58, 59).
Tutkimukset ovat jatkuvasti havainneet yhteyden korkeamman omega-3-saannin ja pienentyneen tulehduksen välillä (8, 60, 61).
YHTEENVETOOmega-3: t voivat vähentää kroonista tulehdusta, joka voi vaikuttaa sydänsairauksiin, syöpään ja moniin muihin sairauksiin.


8. Omega-3: t voivat torjua autoimmuunisairauksia
Autoimmuunisairauksissa immuunijärjestelmäsi virheet vahingoittavat vieraita soluja ja alkaa hyökätä niitä vastaan.
Tyypin 1 diabetes on yksi esimerkki, jossa immuunijärjestelmäsi hyökkää insuliinia tuottaviin soluihin haimaasi.
Omega-3: t voivat torjua joitakin näistä sairauksista ja ne voivat olla erityisen tärkeitä varhaisessa elämässä.
Tutkimukset osoittavat, että omega-3: iden saaminen ensimmäisen eliniän aikana liittyy monien autoimmuunisairauksien, mukaan lukien tyypin 1 diabetes, autoimmuuninen diabetes ja multippeliskleroosi, riskiin (62, 63, 64).
Omega-3: t auttavat myös hoitamaan lupusta, nivelreumaa, haavainen paksusuolitulehdus, Crohnin tauti ja psoriaasi (65, 66, 67, 68).
YHTEENVETOOmega-3-rasvahapot voivat auttaa torjumaan useita autoimmuunisairauksia, mukaan lukien tyypin 1 diabetes, nivelreuma, haavainen paksusuolitulehdus, Crohnin tauti ja psoriaasi.


9. Omega-3: t voivat parantaa mielenterveyshäiriöitä
Pieniä omega-3-tasoja on raportoitu psykiatrisia sairauksia sairastavilla henkilöillä (69).
Tutkimukset viittaavat siihen, että omega-3-lisäravinteet voivat vähentää mielialahäiriöiden ja relapsien esiintymistiheyttä sekä skitsofreniassa että bipolaarisissa häiriöissä (69, 70, 71).
Omega-3-rasvahappojen lisääminen voi myös vähentää väkivaltaista käyttäytymistä (72).
YHTEENVETO Mielenterveyshäiriöistä kärsivillä ihmisillä on usein alhainen omega-3-rasvojen pitoisuus veressä. Omega-3-tilan parantaminen näyttää parantavan oireita.


10. Omega-3: t voivat torjua ikään liittyvää mielenterveyden heikkenemistä ja Alzheimerin tautia
Aivojen toiminnan heikkeneminen on yksi ikääntymisen väistämättömistä seurauksista.
Useat tutkimukset yhdistävät korkeamman omega-3-saannin ikään liittyvään henkiseen vähenemiseen ja Alzheimerin taudin riskin vähenemiseen (73, 74, 75).
Tarkastetuissa tutkimuksissa yksi katsaus viittaa siihen, että omega-3-lisäravinteet voivat olla hyödyllisiä taudin puhkeamisen yhteydessä, kun AD: n oireet ovat hyvin lieviä (76).
Muista, että lisää tutkimuksia tarvitaan omega-3: eista ja aivojen terveydestä.
YHTEENVETOOmega-3-rasvat voivat auttaa ehkäisemään ikään liittyvää henkistä heikkenemistä ja Alzheimerin tautia, mutta lisää tutkimusta tarvitaan.


11. Omega-3: t voivat auttaa ehkäisemään syöpää
Syöpä on yksi tärkeimmistä kuolinsyistä länsimaissa, ja omega-3-rasvahappoja on jo kauan väitetty vähentämään tiettyjen syöpien riskiä.
Kiinnostavaa on, että tutkimukset osoittavat, että eniten omega-3: eja kuluttavilla ihmisillä on jopa 55% pienempi paksusuolen syövän riski (77, 78).
Lisäksi omega-3-kulutus liittyy vähentyneeseen eturauhassyövän riskiin miehillä ja rintasyöpään naisilla. Kaikki tutkimukset eivät kuitenkaan anna samoja tuloksia (79, 80, 81).
YHTEENVETOOmega-3-saanti voi vähentää joidenkin syöpätyyppien, kuten paksusuolen, eturauhasen ja rintasyövän, riskiä.


12. Omega-3: t voivat vähentää astmaa lapsilla
Astma on krooninen keuhkosairaus, jonka oireita ovat yskä, hengenahdistus ja hengityksen vinkuminen.
Vaikeat astmakohtaukset voivat olla hyvin vaarallisia. Ne johtuvat keuhkojen hengitysteiden tulehduksesta ja turvotuksesta.
Lisäksi astman hinnat Yhdysvalloissa ovat kasvaneet viime vuosikymmeninä (82).
Useat tutkimukset liittivät omega-3-kulutuksen ja pienemmän astman riskin lapsille ja nuorille aikuisille (83, 84).
YHTEENVETOOmega-3-saanti on liittynyt pienempään astman riskiin sekä lapsilla että nuorilla aikuisilla.


13. Omega-3: t voivat vähentää rasvaa maksassa
Alkoholittomat rasvamakkosairaudet (NAFLD) ovat yleisempiä kuin luulet.
Se on lisääntynyt, kun lihavuusepidemia on tullut yleisin syy krooniseen maksasairaukseen länsimaissa (85).
Omega-3-rasvahappojen täydentäminen vähentää kuitenkin tehokkaasti maksan rasvaa ja tulehdusta NAFLD-potilailla (85, 86).
YHTEENVETOOmega-3-rasvahapot vähentävät maksan rasvaa ihmisillä, joilla on alkoholittomat rasvamakkosairaudet.


14. Omega-3: t voivat parantaa luita ja yhteistä terveyttä
Osteoporoosi ja niveltulehdus ovat kaksi yleistä häiriötä, jotka vaikuttavat luustoosi.
Tutkimukset osoittavat, että omega-3: t voivat parantaa luun lujuutta lisäämällä luiden kalsiumin määrää, mikä johtaa osteoporoosiriskin vähenemiseen (87, 88).
Omega-3: t voivat myös hoitaa niveltulehdusta. Potilailla, jotka käyttävät omega-3-lisäravinteita, on raportoitu pienentyneestä nivelkipusta ja lisääntyneestä tartuntakyvystä (89, 90).
YHTEENVETOOmega-3: t voivat parantaa luuston lujuutta ja nivelterveyttä, mikä voi vähentää osteoporoosin ja niveltulehduksen riskiä.


15. Omega-3: t voivat lievittää kuukautiskipua
Kuukautinen kipu esiintyy vatsan alareunassa ja lantiossa, ja se säteilee usein alaselän ja reidet.
Se voi vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun.
Tutkimukset kuitenkin osoittavat toistuvasti, että eniten omega-3: eja kuluttavilla naisilla on lievempiä kuukautiskipuja (91, 92).
Eräässä tutkimuksessa todettiin jopa, että omega-3-lisäaine oli tehokkaampi kuin ibuprofeeni hoidettaessa voimakasta kipua kuukautisten aikana (93).
YHTEENVETOOmega-3-rasvahapot voivat vähentää kuukautiskipua ja olla jopa tehokkaampia kuin ibuprofeeni, anti-inflammatorinen lääke.


16. Omega-3-rasvahapot voivat parantaa lepotilaa
Hyvä uni on yksi optimaalisen terveyden perusta.
Tutkimukset sitovat unihäiriön moniin sairauksiin, mukaan lukien lihavuus, diabetes ja masennus (94, 95, 96, 97).
Alhainen omega-3-rasvahappojen määrä liittyy lasten unihäiriöihin ja obstruktiiviseen uniapneaan aikuisilla (98, 99).
Alhaiset DHA-tasot liittyvät myös melatoniinin hormonitason alenemiseen, mikä auttaa sinua nukahtamaan (100).
Sekä lapsilla että aikuisilla tehdyt tutkimukset osoittavat, että omega-3: n täydentäminen lisää unen pituutta ja laatua (98, 100).
SUMMARYOmega-3-rasvahapot - erityisesti DHA - voivat parantaa nukkumasi pituutta ja laatua.


17. Omega-3-rasvat ovat hyviä iholle
DHA on ihon rakenteellinen osa. Se vastaa solumembraanien terveydestä, jotka muodostavat suuren osan ihosta.
Terveen solukalvon tuloksena on pehmeä, kostea, joustava ja rypistymätön iho.
EPA hyödyttää myös ihoa monin tavoin, mukaan lukien (101, 102):
• Öljyntuotannon hallinta ja ihon hydratointi.
• Hiusten follikkelien hyperkeratinoitumisen estäminen, joka esiintyy pieninä punaisina kuoppina, joita usein nähdään ylävarteen.
• Ihon ennenaikaisen ikääntymisen vähentäminen.
• Akneen riskin vähentäminen.
Omega-3: t voivat myös suojata ihoa auringon vaurioilta. EPA auttaa estämään sellaisten aineiden vapautumista, jotka syövät ihon kollageenissa auringon altistumisen jälkeen (101).
YHTEENVETOOmega-3: t voivat auttaa pitämään ihosi terveenä, estäen ennenaikaisen ikääntymisen ja suojaamaan auringon aiheuttamia vaurioita.
Bottom Line
Omega-3-rasvahapot ovat elintärkeitä optimaalisen terveyden kannalta.

Kuinka monta syytä tarvitset lisää lisätäksesi tämän Korkealaatuisen omega 3 sinun ruokavalioosi?
Osta nyt sinun omalta täydentävän terveyden huollon ammattilaiselta::


Lähteet: Nature´s Sunshine + https://www.healthline.com/nutrition/17-health-benefits-of-omega-3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti